Партнер рубрики Події

Конфліктував з дружиною - тепер розчищає сніг. На Тернопільщині сімейного дебошира відправили на громадські роботи

Конфліктував з дружиною - тепер розчищає сніг.  На Тернопільщині сімейного дебошира відправили на громадські роботи
  • Відпрацьовувати громадські роботи за вчинення домашнього насильства стосовно дружини довелося мешканцю Заліщицького району.
  • Районний суд наклав на порушника адміністративне стягнення у вигляді 40 годин громадських робіт. Ці роботи чоловік виконував за місцем проживання - при сільраді Бедриківців Заліщицького району.

 

Чоловік відпрацював 10 днів по чотири години, повідомив сільський голова Бедриківців Іван Костинюк. Проводив роботи з благоустрою у селі.

- Він розчищав сніг, прибирав біля пам’ятників, біля клубу, обрізав дерева у посадці, - каже сільський голова. - Це місцевий мешканець, йому близько 45 років. Людина як людина, працює шофером, заробляє, був на роботах в Москві, в Києві. З дружиною у них двоє дітей. Наші жінки дуже несправедливі до чоловіків. Їх і так мало лишилося і то хочуть їх до гробу загнати. Може поскандалив трохи, а жінка звернулася в поліцію, от чоловікові і дали громадські роботи.

Іван Костинюк додає, що у сільраду вже не вперше приходять на громадські роботи. Такі випадки були і раніше, переважно теж через сімейні роздори.

Відео дня

- Це село, люди без роботи сидять тай сваряться, - каже голова. - Там нема що дуже розписувати, попав хлопака, як то кажуть, під гарячу жінчину руку. Звісно, все це неприємно, але буде наука і йому, і іншим.

Нагадамо, що з 11 січня цього року набув чинності Закон України «Про внесення змін до Кримінального та Кримінального процесуалього кодексів України з метої реалізації положень Конвенції Ради Європи про запобігання насильству стосовно жінок і домашньому насильству та боротьбу з цими явищами».

Згідно норми закону, «домашнє насильство, тобто умисне систематичне вчинення фізичного, психологічного або економічного насильства щодо подружжя чи колишнього подружжя або іншої особи, з якою винний перебуває (перебував) у сімейних або близьких відносинах, що призводить до фізичних або психологічних страждань, розладів здоров’я, втрати працездатності, емоційної залежності або погіршення якості життя потерпілої особи, - карається громадськими роботами на строк від 150 до 240 годин, або арештом на строк до шести місяців, або обмеженням волі на строк до п’яти років, або позбавленням волі на строк до двох років".

Домашнє насильство є важливою суспільною проблемою, кажуть правоохоронці.  За 2018 рік на Тернопільщині склали 3 869 протоколів за домашнє насильство. 2 788 осіб поставили на облік, з них 248 жінок.

Тернопільські патрульні дуже часто виїдждають на виклики, пов’язані із сімейним насильством. Про це нещодавно розповідав у інтерв’ю “20 хвилин” інспектор патрульної поліції Тернополя, лейтенант Сандрік Мдінарадзе.

- Такі виклики є під час кожної зміни, - розповідає патрульний. - Буває і таке, що в шостій чи восьмій ранку вже є виклики. Але все завжди за одним сценарієм: жінка терпить побої, потім викликає поліцію, ми приїжджаємо, оформляємо, а потім на суді вона каже, що помирилися.


 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (1)
  • Наталя Скопик

    Жінка молодець !👏👏👏👏👏
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
08:05 Якою буде ціна на газ з 1 травня: є рішення «Нафтогазу» 22:03 Історичні будівлі та карти старого міста: які бронзові мініатюри є у Тернополі photo_camera 21:03 Що тернополяни покладуть до великоднього кошика та скільки готові витратити (ОПИТУВАННЯ) photo_camera 20:01 Жінка з Тернопільщини втратила 32 000 гривень, повіривши шахраям Від читача 17:01 Багаторічна співпраця ОЦЗ з газетою «Вільне життя» 19:00 У Кременецькому районі в результаті займання авто загинув 36-річний чоловік 18:42 У Тернополі збили 17-річного мотоцикліста: хлопця госпіталізували 18:00 Відбудеться зустріч з бойовим командиром із відомого батальйону «Вовки Да Вінчі» Олександром Ябчанкою 17:15 Не стало воїна з Тернопільщини Володимира Леськіва 17:00 Магазини побутової та цифрової техніки: Все для Вашого дому та офісу (партнерський проєкт) 16:30 На вулицях міста відновлюють дорожню розмітку на пішохідних переходах photo_camera 15:30 Куди піти, що подивитися у Тернополі 25-28 квітня 14:40 На Театральному майдані працює вакциальнький автобус: від яких хвороб можна щепитися photo_camera 14:00 Суд звільнив від покарання чоловіка, який ухилився від призову, бо він добровільно пішов служити у ЗСУ 13:32 У Страсну П'ятницю в Зарваниці відбудеться Хресна дорога 13:03 З квітами, прикрасами та стрічками: скільки коштують вербові букети на ринках Тернополя photo_camera 12:15 Помер колишній головний тренер тернопільської «Ниви» 11:35 У Тернополі збільшили кількість тролейбусів та автобусів до кладовищ на Великодні свята 11:00 За забиття брата до смерті обвинувачують чоловіка з Тернопільського району 10:15 На два дні перекриють рух транспорту на Гайовій
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up