Партнер рубрики Події

Куди і на що ідуть пожертви тернополян для вояків АТО


Куди і на що ідуть пожертви тернополян для вояків АТО
Десятки тисяч гривень пройшли через місцевий Логістичний склад допомоги бійцям АТО. Він діє уже місяць. Тож, як використали пожертвувані городянами кошти, волонтери складу прозвітували 19 серпня.

- Банки з грішми, куди збираємо пожертви, ми відкриваємо раз у тиждень. Наразі провели вже чотири виямки банок. За перший раз ми зібрали 12,500 грн. За другий - 21,126 грн. За третій - 28,618 грн. За четвертий - 42,518 грн. І ще під час футбольного матчу фани 12-го сектору зібрали 1 тис. доларів, - каже один з волонтерів складу. - Витрати - придбали десять бронежилетів за 23 тисячі. Екіпірування для 40-го батальйону в місті Старобешеве - 7,705 грн. Поїздки у зону АТО - 8 тис. грн. 4,782 гривні - витрати на дизпаливо. 526 грн - поточні витрати.

Волонтери кажуть, що допомогу доправляти намагаютсья усім, хто її потребує. Тобто не лише тернопільським бійцям, які воюють на Сході. Пояснюють, що для цього на складі постійно хтось перебуває. Кажуть, часто працюють до пізньої ночі - готують передачі в зону АТО.

Із Логістичним складом співпрацює декілька громадських організацій. Зокрема, Самооборона Тернопільщини. Її представник звітує, що з початку травня до них надійшов 1 млн. 245 тис. гривень. Кошти, пояснює, витрачають на найнеобхідніше для бійців. Тобто на бронежилети, каски, тканину для пошиття "розгрузок" тощо.

Відео дня

- І якщо волонтери Логістичного складу займаються загальною віжправкою допомоги на Схід, то ми це робимо більш адресно, - додає самооборонівець.

Як пояснюють волонтери, наразі бійцям найбільш потрібні елементарі у побуті речі - спідня білизна, шкарпетки, футболки. Також, як передають слова солдат: "Дуже скрута з цигарками".

 

 

 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
22:01 Поранений, але незламний: історія воїна-лісівника з Тернопільщини, який готується до протезування photo_camera 21:01 Загинув 23-річний воїн з Тернопільщини Павло Мізоцький 20:02 «Халява вічною не буває»: судили посадовця за хабар 500 доларів. За що вимагав і як покарали? 19:03 Скільки коштує м’ясо до Великоднього столу у Тернополі: порівняли ціни у супермаркетах та на ринку photo_camera Від читача 14:51 Участь в «Армії відновлення» Тернопільщини – Ваш реальний внесок у Перемогу! 18:03 На Гайовій поклали новий асфальт: який вигляд має вулиця після реконструкції photo_camera 17:20 На Кременеччині віддали землю під сміттєпереробний завод, а отримали — борги за оренду в сотні тисяч 16:40 Помічник лісничого з Тернопільщини привласнив з каси 80 тисяч. Що йому загрожує 16:15 Втеча від мобілізації? Перевірили, що робить Труш в університеті та чи стоїть на військовому обліку 15:30 Скільки коштує великодня атрибутика у магазинах та супермаркетах Тернополя 14:55 Сезон полуниць стартує: що важливо знати, аби не отруїтись 14:20 Тернополянин залишив наплічник біля камер схову в магазині, а коли повернувся — його там не було 13:31 Тернополянка Наталя Яремчук напекла та передала хлопцям на фронт понад три тонни солодощів play_circle_filled photo_camera 12:46 Кабмін розглядатиме законопроєкт, який спрощує міжнародний розшук 12:04 Чи можна у Страсний тиждень садити город: відповідає отець Олексій Філюк photo_camera 11:23 Тернопіль — одне з найпрозоріших міст в умовах війни. А ви згодні? 10:45 У Чорткові будують бібліотечний артгараж за понад мільйон photo_camera 10:10 Виборював перемогу для наших дітей: у Збаражі попрощались з Героєм Ігорем Войцеховським 09:35 Чи буде спекотно на Великдень: синоптики озвучили прогноз 09:02 У Львові успішно прооперували 16-річну тернополянку, яка не могла ходити без болю у взутті
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up